søndag 17. januar 2010

Lokal mat må bli synlig og tilgjengelig

Når landbruksministeren lager skrytetale på Grüne Woche er det igjen fjordane som blir trekt fram, mat og reiseliv to sider av samme sak..... les heile tala her. Det viktigaste punktet han trekker fram er dette med å gjere lokalmaten synleg og tilgjengeleg. Dette er utruleg viktig og her bør vi som produsentar av lokal mat verkeleg tenke kreativt. Eg trur at ein veldig god måte som vi alle kan hjelpe til med å få maten vår meir synleg på er å vere gode ambassadørar for kvaranre. Gjer det til ein regel at du aldri slepper ein turist frå tunet ditt utan å ha anbefalt minst ein ny stad med lokalmat dei kan oppsøke. Og til dei store aktørane som har volumet av turistar innom: de må ta inn meir lokal mat og skrive inn leverandørane i menyane. Dette gir større verdi for den reisande og opplevelsen av det "lokale" er umiddelbar. Små små detaljar som gir umiddelbar effekt!

1 kommentar:

  1. Det forbedrer alltid et individs opplevelse å spise eller kjøpe en vare som de kan se blir produsert.

    I agree completely. People get out of their cars for an experience that is different than what they have had in other places. It always enhances an individual's experience to eat or purchase an item that they can see being produced. Many people enjoy knowing that the food is fresh and produced with care.

    Ken Nordan

    SvarSlett