I går brukte eg litt av arbeidsdagen til å sjå litt ut i verda, kva skjer eigentleg i debatten rundt lokal mat, bærekraftig matproduksjon og forbruk. Mark Bittman kom raskt opp og eit interessant foredrag ligg ute på Ted frå tilbake til 2000. Der han ivra for familiemåltida og det å sanke mat lokalt. Blir det økologiske bærekraftig når det skal fraktast verda rundt og kanskje arbeidskraft blir utnytta?
Så googla eg litt på True Food kva er dette begrepet - National Geographic har laga eit 8 stegs konsept for dette begrepet. Her er forfattarane av boka og deira begrunning for kvifor vi må få matsystemet vår tilbake til det det bør være.
Så tilbake til matboda - saft og sylt og fyll opp til vintermånadane - i følge Jernia så har salget av saftkokarar og bærplukkarar auka i haust - så då er vi vel alt i ferd med å endre vanane våre då??? På Bondens marked kan du i alle fall kjøpe mat laga på denne måten.
God haustferie!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar