Det er vår og no yrer det av små nyttevekster som sprett opp i naturen: marikåpe, skvalderkål, bjørkeblad, ramsløk, kjørvel. Seinare kjem granskudd, løvetann, og og...
Dette må haustast når dei er på sitt beste, og når er det? Konservere? Korleis gjer vi det? Legge på olje, tørge, fryse... Kva kan dei brukast til? Lurer du på dette så bli med oss på seminar:
Søndag 22. mai skal vi ha eit seminar på Høyden i Bergen der vi skal gå gjennom bruk av ulikt ugras og naturelge nyttevekster. Seminaret er opent for alle, men kokkar, serveringsbedrifter av lokal mat og foredlarar av nyttevekster vert prioritert plass. Meld deg på til paamelding.sjh@sfj.no
Føredragshaldarar vert mellom anna Bjørg Devik Aurlien som driv Høgt og vilt urter frå Devik og Hanne Frosta, Hanne på Høyden.
Velkommen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar