onsdag 28. april 2010

Bondens marked er blitt stiftelse


Stiftelsen Bondens marked Norge er stiftet, dokumentet her. Omtale i Nationen.

Noma verdens beste restaurant

say no more.... The Independent, The Wall Street Jurnal, The Australian, det nordiske kjøkken er verkeleg sett på kartet i dag. Gratulerer Noma!

Utruleg mykje hardt arbeid, lidenskap og dyktigheit ligg bak Noma.
.....1/3 av tida på produsenten, 1/3 på gjesten og 1/3 på kjøkkenet.
Det gir resultat.

Gåsehudopplevelse på dansk TV.

torsdag 22. april 2010

Landburksoppgjør

Det er våronn i lufta og landbruksoppgjøret vert debattert, i år skal også lagnaden for vidare satsing på kompetansenava og verdiskaping for lokal mat etter 2010 avgjerdast. Her ein artikkel frå Bergens Tidende.

torsdag 15. april 2010

Sette ord på den nordiske maten

Formidling av mat er ikkje alltid like lett og vi ser kanksje for til det franske eller italienske kjøkken for å finne måtar å beskrive mat på. Nofima presenterte eit fint notat denne veka. Det nordiske kjøkken er mykje snakk om og nokre hevdar til og med at det nye store kjøkkenet kan bli det nordiske - berre vi klarer å formidle kva dette er. Gjennom kurs og fagdagar i Kompetansenavet snakkar vi mykje om dette. Og på torsdag 22. april samlar vi kokkar og serveringsstadar i Sogn til kurs i formidling av dessert, drikke og ost - Stad på Ciderhuset i Balestrand. Har du lyst å vere med kan du melde deg på her (også om du ikkje driv serveringsstad i Sogn.) program.

Notatet til om det å sette ord på maten vår finn du her det er utarbeida av

tirsdag 13. april 2010

torsdag 1. april 2010

Kurs i mattryggleik

Det er utarbeida nasjonale retningsliner for foredling av mjølkeprodukt. Desse rettningslinene gjer det enklare for små foredlingsbedrifter å komme i gang med internkontroll etter HACCP prinsippa. Kurset går grundig gjennom alt du treng å vite for å få desse rutinane på plass i di bedrift. Driv du med mjølkeforedling eller er i oppstart kom på kurs i Aruland 20 til 21 april.