tirsdag 23. februar 2010

Svanøy kreativ menyutvikling

Svanøy i Sogn og fjordane tenkjer dei kreativt når dei skal lage ny meny av lokale råvarer. Slik kan det gå når ein set saman lokale kokkar, superkokkar, ølbryggarar, kunstnarar, komikarar, slaktaren, fiskeoppdrettarar, fotografar og andre tilfeldige medspelarar til kreativ menyutvikling. Dei sette rammene: råvarene skal vere tilgjengelege på øya og/eller kunne kjøpast på butikken på Svanøy. Resultatet vert eit oppskriftshefte også. Les meir om dei som var med på www.svanoy.com

Biofach 2010

Kompetansenavet har deltatt på Biofach 2010. Her har vi knytta kontaktar med lokale økologiske produsentar over heile verda. Vi har fått ny kunnskap gjennom fordrag og sist tall og forsking. Vi reiste sammen med økoløftprosjektet for Hordaland og Sogn og Fjordane - no startar jobben med å sette ut i livet alt vi har lært og knyte ytterlegare kontaktar. Har du spørsmål til oss om dette, kommenter under eller send ein epost. Saker frå Biofach kjem etterkvart på bloggen her.

søndag 14. februar 2010

Festivalar der lokal mat og drikke står i fokus

Vi har starta med å lage ei liste over festivalar der lokal mat og drikke er sentralt tema. Vi set dei på lista her så sant vi veit om den, men fint om de hjelper oss litt - så send meg din festival så skal vi få den med på lista. Den kan vere stor og liten, gå føre seg i tettbygde strok eller under meir rurale områder, høgt til fjells, i djupe dalar eller rett og slett vere ei tunoppleving. Festivalen må gå føre seg i Sogn og Fjordane eller Hordaland. Legg gjerne inn ein kommentar om festivalen din under her:

fredag 12. februar 2010

Mat så in i Norden

Programmet "Mat så in i norden" med Michael Björklund og Mathias Jungar har filmet program i Hardanger med Hanne Frosta. Programmet kan du sjå her. Hanne opner Hanne på Høyden igjen den 19 februar kl. 11.30. Høyden har bygd om og er klare for enda tettere kontakt mellom kjøkkenet og gjesten. Les mer om Hanne i BT 11. feb. Smaksopplvingene står i kø, dette blir kjekt å oppleve. Lykke til med innspurten til Hanne og kokkene på Høyden.