søndag 31. januar 2010

Legge inn kommentar

Når du kommentere på innlegga her så kommenterer du som anonym. Klikk på kommentarar og kommenter som anonym. Skriv kommentaren din som er anonym dersom du ikke signerer med navn i kommentarfeltet, til slutt klikk på legg til kommentar. Kjekt om de lesarar kommenterer og legg til info som andre kan ha nytte av. Bloggen vert marknadsført på reiselivskonferansen i Balestrand til veka. Ser deg der;) Aud

onsdag 20. januar 2010

Fagdag frukt og bær foredling 27 januar i Aurland

Til deg som lager saft, syltetøy eller foredler frukt og bær så har vi ein spannande fagdag i neste veke. Marit Rødbotten fra Nofima kjem opp og holder eit foredrag i fagområdet sensorikk. Vi lærer om korleis lokal saft og jus blir oppfatta og korleis vi vil at den skal bli opplevd. Korleis vi opplever eit produkt handlar om kva sanseinntrykk vi er i stand til å ta inn. Program ligg her. Påmelding til paamelding.sjh@sfj.no

søndag 17. januar 2010

Lokal mat må bli synlig og tilgjengelig

Når landbruksministeren lager skrytetale på Grüne Woche er det igjen fjordane som blir trekt fram, mat og reiseliv to sider av samme sak..... les heile tala her. Det viktigaste punktet han trekker fram er dette med å gjere lokalmaten synleg og tilgjengeleg. Dette er utruleg viktig og her bør vi som produsentar av lokal mat verkeleg tenke kreativt. Eg trur at ein veldig god måte som vi alle kan hjelpe til med å få maten vår meir synleg på er å vere gode ambassadørar for kvaranre. Gjer det til ein regel at du aldri slepper ein turist frå tunet ditt utan å ha anbefalt minst ein ny stad med lokalmat dei kan oppsøke. Og til dei store aktørane som har volumet av turistar innom: de må ta inn meir lokal mat og skrive inn leverandørane i menyane. Dette gir større verdi for den reisande og opplevelsen av det "lokale" er umiddelbar. Små små detaljar som gir umiddelbar effekt!

fredag 15. januar 2010

Landsutstillinga til norsk gardsost 2009

Norsk gardsost arrangerer årleg ei landsutstilling med bedømming av ostar. Her vankar det gull sølv og bronse for ostar som når opp i dei tre klassane. Sogn Jord og Hagebruksskule fekk ein utmerking i kvar klasse. Skjerdal og Undredal fekk også medaljer. Bilder frå utstillinga kan du sjå her. Og meir info om Norsk gardsost med oversikt over kurs, tips og råd for deg som ystar eller som tekjer på å komme i gang med eigen produksjon av ostar.